زیگموند فروید (۱۹۳۹–۱۸۵۶) پدر روانکاوی، اختلال پارانویا را خاص روشنفکران میداند و میگوید: «بیماران پارانویا که عموماً افراد مجرد و از زمره روشنفکراناند، از شک و بدگمانی خود رنج میبرند، از دشمنان خیالی وحشت دارند و برای مبارزه با آنان، تلاش و وسایل بکر و بدیعی ابداع میکنند.»[۱۴] ناگفته پیداست این مفهوم فروید را نمیتوان به تمام گروه روشنفکری تعمیم داد و از طرف دیگر نیز نمیتوان مصادیق بارز رفتار پارانوئیدی را در کثیری از روشنفکران و سردمداران افکار بلند بشری نادیده گرفت. نمونهای از افراد متفکّر که به این بیماری دچار بودهاند میتوان به آیزاک نیوتن، فیزیکدان و ریاضیدان سرشناس بریتانیایی اشاره کرد. اینجاست که با صرف نظر از مفهوم «بیماری» که به نوعی اختلال روانی آن هم به تنها تعداد کمی از افراد جوامع اشاره دارد، میتوان با تعدیل این مهم، آن را به تمامی افراد بشری تعمیم داد و آن را امر طبیعی دانست، چرا که سوءظن در حد کوچکی لازمه تعامل و تصمیمگیری درست است.
اگر افراد در گذشته مبتلا به زونا شده باشند، باز هم میتوانند به این بیماری مبتلا شوند. این ویروس میتواند سالها در خواب بماند و سپس به عنوان زونا دوباره فعال شود. فردی که قبلا مبتلا به آبلهمرغان نشده است، میتواند از طریق قرار گرفتن در معرض کسی که مبتلا به آبلهمرغان است، به آن مبتلا شود.
You don’t Believe you’re paranoid in the least since you come to feel absolutely sure it’s correct. Given that the old expressing goes, “It isn’t paranoia should they’re definitely out to acquire you.”
شاید فروید به این دلیل پارانویا را دربارهٔ روشنفکران مطرح میکند که روشنفکران افرادی هستند که قدم به مناطق ممنوعه میگذارند، به مطلق تردید دارند، به مقدسات حملهور میشوند، از تابوها عبور میکنند، علیه حکومت میشورند، جانب محرومان و رنجدیدگان را میگیرند و نه تنها از برخورداران قدرت و ثروت طرفداری نمیکنند، بلکه استبداد و دیکتاتوری را به چالش میخوانند که بازخورد این امر سبب شکلگیری «توهم توطئه» در آنان میشود و برای خنثی کردن توطئههای دشمن فرضی به واکنشهای پارانوئیدی پناه میبرند تا از این مجرا امنیت روانی خود را بازیابند.
به عنوان مثال، محققان شواهدی از زونا در سیستم گوارشی یافتهاند که میتواند منجر به اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و شریانهای مغز شود که ممکن است خطر سکته مغزی و جنون را افزایش دهد.
If you are worried that the ideas are paranoid, you probably have some stress and anxiety rather then paranoia. In case your stress and anxiety isn’t connected to anything بیماری زونا تا چند روز در بدن میماند evident and it in no way appears to improve or disappear, you may need to speak to a doctor over it.
اما در برخی از افراد و به دلایلی که کاملاً مشخص نیست، ممکن است ویروس واریسلا زوستر سالها بعد دوباره ظاهر شوند و در امتداد الیاف عصبی حرکت کنند تا باعث ایجاد زونا شوند.
انواع قطره و اشک مصنوعی و تفاوت آنها عروق کرونر قلب بی اختیاری ادرار چیست و چگونه درمان میشود؟ دوره خاموشی لوپوس و مهمترین علائم آن قرص متورال یا متوپرولول چیست؟ موارد استفاده، هشدارها، عوارض مشاوره با پزشکان رسا
گاهی اوقات درد میتواند شدید و ناراحت کننده باشد و احتمال بروز نورالژی پس از هورمونی با افزایش سن افزایش مییابد. این درد مزمن پس از تبخال، گاهی منجر به افسردگی و ناتوانی میشود.
اگر هرگز آبله مرغان را تجربه نکرده اید و در معرض ابتلا به آبله مرغان یا زونا قرار دارید، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
بهطور کلی و با استفاده بیقید و شرط از اصطلاح پارانویا، میتوانیم بگوییم توهمات پارانویید میتوانند شامل مواردی چون اینکه شخص تصور میکند تحت تعقیب است، مسموم شدهاست یا به عنوان مثال شخص متوهم فکر میکند که یک شخصیت مهم سیاسی، ادبی یا ورزشی دورادور عاشق اوست.
آبان ۱۳, ۱۴۰۰ اضطراب بازدهی شما را کمتر می کند یا بیشتر؟
خلاصه اینکه چون روشنفکر بهطور فطری موجودی معترض است، اعتراض پایان ناپذیر او سبب میشود مدام در معرض بیمهری و تهدید باشد و به ویژه مورد هجوم و آزار حاکمان و صاحبان قدرت، ثروت و دانش قرار بگیرد. از این رو روشنفکر یا از حکومت وحشت دارد و از چوبه دار میهراسد یا از هم طبقههایش و از اینکه در صدد تخریب و حذف او برآیند و از گردونه رقابت بیرونش کنند.
هر کسی که مبتلا به آبلهمرغان شده باشد میتواند ببه زونا هم دچار شود. بسیاری از مردم در عرض ۳ تا ۵ هفته از زونا بهبود کامل مییابند، اما برخی دچار عوارض جدی میشوند.